Lekker genieten van Aziatische kipburgers met zoete aardappelfrieten | RTL Nieuws

2022-10-02 12:14:04 By : Ms. judy zhu

Geniet vandaag met je familie van een heerlijke maaltijd. Er staan kipburgers op het menu met zoete aardappelfriet uit de oven. Het lijkt op het eerste gezicht wat ongezond voor op de dinsdagavond, maar Hugo laat zien hoe je deze op een gezonde manier uit de oven kunt maken. Ook maakt hij voor over de burgers een verse muntchutney.

Stap 1: snijd de lente-uien fijn.

Stap 2: meng het gehakt met de lente-ui in een kom en voeg 1 ei, 4-5 eetlepels paneermeel en vissaus toe en rasp de limoen erboven. Het paneermeel zal zorgen voor meer lucht en ruimte en de vissaus geeft de Aziatische touch aan het gerecht.

Stap 3: kneed het mengsel tot je een fijne structuur hebt en vorm 4 hamburgers. Probeer alle burgers even dik te maken zodat ze gelijkmatig garen.

Stap 4: doe de bloem in een diep bord. Klop dan de eieren los in een ander diep bord en strooi paneermeel in een derde bord.

Stap 5: haal de kipburgers eerst aan beide kanten door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.

Stap 6: verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers in circa 8 minuten rondom goudbruin, crispy en gaar.

Stap 7: meng de mayonaise met de sriracha. Snijd de broodjes open. Grill deze eventueel even in een pan of onder de grill.

Stap 8: besmeer de broodjes met de mayonaise en beleg ze met sla. Leg de burgers op de broodjes. Schep er een lepel muntchutney op en serveer.

Stap 1: verwarm de oven voor op 225°C.

Stap 2: maal de specerijen met de vijzel. Voeg het zout en peper erbij en maal het wat fijner. Komijn combineert perfect met de zoete aardappel.

Stap 3: was of schil de zoete aardappels en snijd ze in frieten.

Stap 4: meng de frieten met een scheutje olie en het kruidenzout en leg ze op de bakplaat.

Stap 5: bak de patatjes 15-20 minuten in de oven tot deze mooi bruin en gaar zijn. Schep tussendoor een keer om.

Stap 1: haal de zaden uit de pepers. Als je van lekker pittig houdt, kun je ze er ook in laten zitten.

Stap 2: snijd de munt, lente-ui en pepers grof. Doe deze daarna met de suiker, azijn, olie en een snuf zout in het hakmolentje. Maal het fijn en je hebt een heerlijk frisse chutney! 

Altijd weten wat er speelt? Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.